-  -
Tekstgrootte   
PrivaZorg Baarn Soest 'Dé Thuiszorg waarbij U zich thuis voelt'

Zorg aanvragen

Ondersteuning thuis
:
Ondersteuning thuis is een taak van de gemeente. Voorbeelden van ondersteuning thuis zijn: begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen.

Verpleging en verzorging thuis
:
Verpleging en verzorging thuis zijn onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Voorbeelden van verpleging en verzorging thuis zijn het toedienen van medicijnen en hulp bij het douchen.

Wet langdurige zorg:

Het rijk blijft verantwoordelijk voor de zorg aan mensen die de hele dag intensieve zorg en toezicht dichtbij nodig hebben. Deze zorg valt onder de Wet langdurige zorg. Gemeenten, zorgverzekeraars en het rijk samen verantwoordelijk voor de zorg.

PrivaZorg is een landelijke thuiszorgaanbieder en heeft contracten met ruim 200 gemeenten en alle zorgverzekeraars.

Ondersteuning thuis:
Hoe vraag ik ondersteuning thuis aan?
Gemeenten moeten ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en andere mensen kunt blijven ontmoeten. Daarbij kijkt uw gemeente ook wat u zelf nog kunt en wat familie, vrienden of buren kunnen doen. 

Hoe weet de gemeente wat u nodig heeft? 

De gemeente bekijkt uw persoonlijke situatie. Daarbij kijkt de gemeente samen met u naar wat u zelf nog kunt, waar uw omgeving kan helpen en waar ondersteuning nodig is. Als u toch meer ondersteuning nodig heeft dan u uw familie, buren of vrienden kunnen bieden, kunt u dit bij de gemeente aanvragen. De gemeente doet u dan een voorstel. Uw gemeente nodigt u uit om hierover te praten. Gemeente kunnen dit gesprek zelf voeren. Of ze regelen dat een andere organisatie dit voor hen doet. In veel gemeenten zijn sociale wijkteams. Dan kunnen medewerkers uit het sociale wijkteam uw persoonlijke situatie met u bespreken. 

Zijn kinderen, vrienden en buren straks verplicht om u te helpen?
 
Nee. Kinderen, vrienden of buren zijn niet verplicht u te helpen. Gemeenten mogen wel vragen  wat uw kinderen, vrienden of buren voor u kunnen betekenen. Zo kunnen gemeenten ook beter rekening houden met mensen die mantelzorg geven. Bijvoorbeeld door deze mensen waar nodig te ondersteunen. 

Verpleging en verzorging thuis:
Hoe vraag ik verpleging en verzorg aan?
 
Verpleging en verzorging thuis zijn onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Voor mensen die het nodig hebben, is er altijd verpleging en verzorging thuis. Voorbeelden van verpleging en verzorging thuis zijn het toedienen van medicijnen en hulp bij het douchen.

Hoe weet de zorgverzekeraar wat u nodig heeft?


De huisarts of wijkverpleegkundige bespreekt met u wat u zelf nog kunt en welke verpleging en verzorging nodig is. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze zorg. De wijkverpleegkundige helpt u om de zorg te regelen, samen met uw familie of vrienden en andere professionele zorgverleners.

Wat kan PrivaZorg voor u doen?
Heeft u kortere of langere tijd hulp nodig bij dagelijkse handelingen? Denk bijvoorbeeld aan: opstaan, wassen, douchen, naar het toilet gaan, medicijnen innemen of naar bed gaan. De zorgverleners van PrivaZorg helpen u erbij. Ook kan een verzorgende u begeleiden in het leren omgaan met uw ziekte of ouderdomsbeperkingen.
Als u verpleging of verzorging nodig heeft, neem dan contact op met uw huisarts of met PrivaZorg Baarn Soest.

 

© puntjesopde-i.nl